Laureen wes

‘Nadenken over veronderstellingen en daar kritisch naar kijken, dat inspireert me mateloos. Niet enkel meegaan in wat je al kent, maar juist bevragen hoe het anders zou kunnen. Waarom iets wel of niet gedaan wordt. Deze vragen hoop ik ook bij mijn toeschouwer op te kunnen roepen. Er is geen goed of slecht antwoord: slechts het openstellen tot eigen inzichten.’

Laureen wes

(Hengelo, 1995) studeert Fine-Art aan Aki ArtEZ in Enschede.

Haar werk bestaat uit autonome kunst waarin ze de grenzen zoekt van grafisch design en illustratief werk. De basis van Laureen ligt bij het schilderen en ze heeft zich ontwikkeld naar digital art. Momenteel werk ze veel met een combinatie van beide, wat samenkomt in een moderne voorstelling en vormgeving.

Het werk van Laureen kenmerkt zich door mensfiguren, portretten en de connectie met de hedendaagse popcultuur. Aantrekkelijke kleuren, vormen en dikke lijnen trekken de aandacht met de moderne samenleving en cultuur als achterliggende thematiek.

Zo ook in het afstudeerthema waar Laureen de rol van kunst bekijkt in de moderne maatschappij.

Dit resulteerde in kritische werken die de toeschouwer dwingt na te denken over de waarde van de kunstenaar; met een knipoog naar Pop-Art, massaproductie en zelfs IKEA.

Scroll to Top